Nieuws over bouwproject Achter den Eijngel

Nieuws over bouwproject Achter den Eijngel

In samenwerking met Hazenberg Bouw ontwikkelt Janssen de Jong Projectontwikkeling in Lennisheuvel het nieuwbouwplan Achter den Eijngel, bestaande uit 65 woningen verdeeld over de volgende typen:
 

  • Tussenwoningen (huur en koop)
  • Hoekwoningen (huur en koop)
  • Twee-onder-een-kapwoningen (koop)

 
Naast projectmatige woningen komen er ook 13 vrije sector bouwkavels voor vrijstaande woningen. Met deze brede mix aan woningtypes en bouwkavels is plan Achter den Eijngel een mooi gevarieerd plan, passend in de dorpse opzet van haar omgeving. 

Ligging
Wonen in nieuwbouwplan Achter den Eijngel wordt heerlijk leven op een bijzonder mooie plek in het groene en gezellige Lennisheuvel! Het plan is een prachtige toevoeging aan de zuidrand van het dorp nabij de Mijlstraat, de Ploeg en het Rigtpad en vormt een natuurlijke schakel tussen de bestaande bebouwing en de Heerenbeekloop.

Bestemmingsplan
Er is een nieuw bestemmingsplan opgesteld om woningbouw op deze unieke locatie mogelijk te maken. Dit bestemmingsplan is vorig jaar april vastgesteld door de gemeenteraad van Boxtel. De bestemmingsplanprocedure bevindt zich inmiddels in de eindfase. De verwachting is dat het nieuwe bestemmingsplan begin 4e kwartaal 2020 onherroepelijk is.

Stedenbouwkundig plan
De uitgangspunten van het bestemmingsplan zijn vertaald in een stedenbouwkundig plan. Van Noord naar Zuid krijgt het plan een steeds meer open karakter met een verkaveling passend bij de diversiteit aan woningtypen. De ontwerpen van de woningen zijn al in een vergevorderd stadium net als het ontwerp van de inrichting openbare ruimte.

Stedenbouwkundig_plan

Planning
Uitgaande van een onherroepelijk bestemmingsplan begin 4e kwartaal verwachten we nog eind dit jaar in verkoop te gaan met de eerste woningen uit het plan. De voorbereidingen zijn opgestart!
 
Meer informatie over het nieuwbouwproject en de stappen naar de officiële start verkoop volgt binnenkort via diverse nieuwsbrieven.